Broskyňové čatní s feniklom a tymianom

Chuťmeter:
 
6 pohárov po 350 ml
 
Broskyňové čatní s feniklom a tymianom

Potrebujeme:

  • 700 g broskýň
  • 300 g feniklu
  • 300 g stonkového zeleru
  • 200 g šalotky
  • kôra a šťava z 1 limety
  • 300 ml jablkového octu
  • 2 zarovnané lyžice čerstvého tymianu
  • 4 zarovnané lyžičky soli
  • 2 zarovnané lyžičky čili korenia
  • 1 balenie želírovacieho cukru 2 : 1

Postup:

  1. Broskyne, fenikel, zeler a šalotku očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z limety, ocot, tymian, soľ a čili.
  2. Dobre premiešame so želírovacím cukrom a za stáleho miešania privedieme do varu. Dôkladne povaríme minimálne 5 minút, prípadnú penu odoberieme.
  3. Broskyňové čatní ihneď plníme do pripravených čistých suchých pohárov až po okraj. Dobre uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Potom otočíme a necháme vychladnúť.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Broskyňové čatní s feniklom a tymianom