Bryndzová polievka s haluškami: Božsky uvarená bude chutiť aj cudzincom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Bryndzová polievka s haluškami

Potrebujeme:

  • 200 g zemiakov
  • 500 ml mlieka
  • 75 g slaniny
  • 30 g cibule
  • 200 g bryndze
  • 1 vajce
  • 50 g solamylu
  • 1 kávovú lyžičku mletej sladkej papriky
  • soľ
  • pažítku

Postup:

  1. Očistené zemiaky najemno postrúhajte, pridajte k nim vajce, solamyl, soľ a vypracujte husté cesto. Vo vriacej vode vyvárajte malé halušky.
  2. Na panvici opečte slaninu a nasekanú cibuľu, jemne zaprášte paprikou a vylejte do vody z halušiek.
  3. Po chvíli varenia do polievky pridajte mlieko a bryndzu. Ďalej už nevarte. Hotovú polievku posypte nadrobno nakrájanou pažítkou a podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bryndzová polievka s haluškami: Božsky uvarená bude chutiť aj cudzincom
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská