Bryndzová polievka s klobásou: Najchutnejší rodinný obed

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Bryndzová polievka s klobásou

Potrebujeme:

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 250 g bryndze
  • 1 domácu klobása
  • celú rascu
  • pažítku na ozdobenie

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na rovnako veľké kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Klobásu na malú chvíľu namočte do studenej vody, vyberte, ošúpte a nakrájajte na kolieska.
  2. Zemiaky dajte spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložte klobásu.
  3. Bryndzu rozmiešajte s malým množstvom vody z polievky a vylete ju do hrnca. Nechajte ju ešte raz prevrieť. Pred podávaním ozdobte nasekanou pažítkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bryndzová polievka s klobásou: Najchutnejší rodinný obed
Redakcia