Bude dnes u vás k mäsu? Majonézovo-zemiakový šalát

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
DOBRÉ JEDLO: Majonézovo-zemiakový šalát

Potrebujeme:

  • 1,5 kg zemiakov vhodných na šalát
  • 1 konzerva zmesi baby karotky, hrášku a kukurice
  • pol kapie nakrájanej na kocky
  • 5-6 malých sterilizovaných uhoriek
  • 2-3 uvarené vajcia 
  • 1menšia biela cibuľa
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 1 lyžica práškového cukru (podľa chuti)
  • 150-200 ml nálevu z octu, práškového cukru a zo soli (pomer pripravte podľa vlastnej chuti)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky v šupke uvarte v slanej vode. Po vychladnutí ošúpte a nakrájajte na drobné kocky. Vložte do hlbšej nádoby, pridajte zeleninu z konzervy, kapiu, uhorky nakrájané na malé kolieska a na jemno nakrájanú cibuľu. Zľahka premiešajte, aby sa ingrediencie dobre prepojili.
  2. Do šalátu pridajte majonézu vymiešanú s horčicou a s práškovým cukrom. Osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
  3. Šalát nechajte v chlade 10 až 12 hodín odležať. Ošúpte uvarené vajcia, prekrojte ich na štvrtky a pred podávaním položte na vrch šalátu. Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk

A JSONArray text must start with '[' at character 0