Bude to náročnejšie ale rozhodne sa oplatí: Chlieb s čili a čedarom

Chuťmeter:
 
1 bochník
 
DOBRÉ JEDLO: Chlieb s čili a čedarom

Potrebujeme:

Štartér:

  • 1 lyžica materského ražného alebo špaldového kvásku
  • 150 g špaldovej celozrnnej múky
  • 160 ml vody

Cesto:

  • 250 g rozkvasu (aktívneho kvásku)
  • 350 g špaldovej chlebovej múky
  • pol lyžičky mletého čili
  • 1 pokrájaná sušená čili paprička
  • 100 g nahrubo nastrúhaného vyzretého čedaru
  • 3 lyžice posekanej petržlenovej vňate a pažítky
  • 8 g soli
  • 260 ml vody

Postup:

  1. Zmiešajte kvások, múku, vodu a nechajte odstáť aspoň 30 minút. Potom pridajte ostatné suroviny spolu so soľou a dobre premiešajte. Na pomúčenej doske vytvarujte bochník a potom ho preložte do pomúčenej ošatky na kysnutie.
  2. Po zdvojnásobení objemu pečte v dobre vyhriatej rúre na rozpálenom plechu pri 250 stupňoch 10-15 minút. Potom stiahnite teplotu na 200 stupňov a dopekajte ešte asi 25 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Bude to náročnejšie ale rozhodne sa oplatí: Chlieb s čili a čedarom
DOBRÉ JEDLO/ Lenka MANČÍKOVÁ
Spracovala: Katarína BRUNOVSKÁ