Bylinkový losos s quinoou: Dobrá ryba v korenenej perine

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J2: Bylinkový losos s quinoou

Potrebujeme:

  • 120 g quinoy
  • 250 ml horúceho zeleninového vývaru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • nasekané bylinky (petržlen, tymian, estragón alebo rozmarín)
  • 2 mladé cibuľky
  • 4 sušené paradajky
  • 2 plátky lososa (po 200 g)
  • 1 citrón
  • soľ, mleté čierne korenie
  •  olej

Postup:

  1. Quinou dajte do misky a zalejte studenou vodou. Po 10 minútach sceďte. Dajte do hrnca, zalejte horúcim zeleninovým vývarom a uveďte do varu. Pod pokrievkou varte asi 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte 5-10 minút postáť.
  2. K uvarenej quinoi primiešajte časť nadrobno nasekaných byliniek, cibuliek nakrájaných na kolieska a sušených paradajok nakrájaných na kocky.
  3. Z papiera na pečenie odstrihnite dva väčšie listy. Na každý rozdeľte quinou. Navrch uložte lososa, osoľte ho, okoreňte, posypte zvyšnými bylinkami, pridajte koliesko citróna a pokvapkajte olejom. Papier preložte na polovicu a okraje dobre zahnite, aby ste balíček utesnili.
  4. Rúru vyhrejte na 180 °C. Balíčky pečte 15 minút, podľa potreby o pár minút dlhšie. Uložte na taniere a podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bylinkový losos s quinoou: Dobrá ryba v korenenej perine
Dobroslava Brunovská