Bylinkový šalát s púpavou a hluchavkou: Do vázy? Nie, na zjedenie

Chuťmeter:
 
 
J6: Bylinkový šalát s púpavou a hluchavkou

Potrebujeme:

  • mladé listy žihľavy
  • mladé listy púpavy
  • kvety sedmokrásky
  • celé rastlinky pastierskej kapsičky
  • listy a kvety hluchavky
  • cherry paradajky

Na zálievku:

  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • umeocot alebo citrónová šťava
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Všetky zelené rastliny umyte, žihľavu valčekom vyvaľkajte v čistej kuchynskej utierke, aby ste odstránili pŕhlenie. Cherry paradajky prekrojte na polovicu a tiež pridajte do šalátu.
  2. V miske pripravte dresing z olivového oleja, prelisovaného cesnaku, umeoctu alebo z citrónovej šťavy. Dresingom zalejte šalát, dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Podávajte ako prílohu k jedlu alebo samostatne.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Bylinkový šalát s púpavou a hluchavkou: Do vázy? Nie, na zjedenie
Dobroslava Brunovská