Červená repa s ryžou a orechmi: Kopček vám stačiť nebude

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
R:Červená repa s ryžou a orechmi

Potrebujeme:

  • 200 ml ryže na rizoto
  • 500-600 ml zeleninového vývaru
  • 50 g šampiňónov
  • 70 g masla
  • rukola
  • 70 g balkánskeho syra
  • 3 menšie uvarené červené repy
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • hrsť vlašských orechov
  • červený ocot a cukor podľa chuti

Postup:

  1. Ryžu dáme do hrnca a opečieme ju na 40 g rozpusteného masla. Postupne po častiach prilievame teplý vývar a ryžu udusíme do mäkka. Na plátky pokrájané šampiňóny opečieme na zvyšnom rozpustenom masle, posolíme ich a zamiešame do ryže.
  2. Orechy prudko opečieme na olivovom oleji. Repu pokrájame na plátky. Z pár lyžíc olivového oleja, soli, mletého čierneho korenia a trochy červeného octu s cukrom si pripravíme marinádu, ktorou plátky repy ochutíme.
  3. Rukolu prepláchnutú pod studenou vodou osušíme, balkánsky syr nakrájame na plátky. Na tanier postupne vrstvíme ryžu so šampiňónmi, rukolu so syrom a ochutenú repu . Povrch posypeme opečenými vlašskými orechmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Červená repa s ryžou a orechmi: Kopček vám stačiť nebude
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská