Cesnakové pizze akurát do ruky

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Cesnakové pizze akurát do ruky

Potrebujeme:

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu kyslej smotany
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžičku sušeného cesnaku
  • soľ

Na plnku:

  • 1 pór
  • 1 červená paprika
  • 100 g strúhaného syra
  • 6 strúčikov cesnaku
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • olej

Postup:

  1. Vo vlažnom mlieku rozpustené droždie dáme do misky spolu s polohrubou a hladkou múkou. Vmiešame vajce, kyslú smotanu, sušený cesnak a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a na teplom mieste necháme 20 minút nakysnúť.
  2. Medzitým na oleji opečieme na menšie kúsky pokrájaný pór s červenou paprikou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odstavíme z ohňa.
  3. Z vykysnutého cesta vyformujeme valček, ktorý pokrájame na kúsky. Každý kúsok cesta vyformujeme do okrúhleho tvaru a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na povrch každého kúska dáme vychladnutú zeleninovú zmes, posypeme strúhaným syrom a vložíme piecť do rúry vyhriatej na  190°C.
  4. Petržlenovú vňať posekáme, cesnak prelisujeme, osolíme a spolu v miske zmiešame s olivovým olejom. Krátko pred dopečením každý kúsok pizze potrieme cesnakovo-petržlenovou zmesou a pri miernej teplote v  rúre dopečieme.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Cesnakové pizze akurát do ruky