Cézara dnes vymeňte za inú pochúťku: Cestovinový šalát s hlivou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Cestovinový šalát s hlivou

Potrebujeme:

  • 200 g dlhých cestovín (špagety, makaróny, tagliatelle)
  • cesnakový olej
  • olivový olej na opečenie
  • 250 g hlivy ustricovitej
  • 2 šalotky
  • listy ľadového šalátu
  •  100 g Nivy
  • sušený cesnak
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Cestoviny uvarené al dente v posolenej vode scedíme, pokvapkáme cesnakovým olejom, a odložíme na teplé miesto. Rozobratú hlivu prudko opečieme v panvici na olivovom oleji. Listy ľadového šalátu natrháme a šalotku nakrájame.
  2. Opečenú hlivu pridáme so šalátom a s nakrájanou šalotkou k cestovinám. Posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme sušeným cesnakom a premiešame. Na tanieri posypeme syrom Niva.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Cézara dnes vymeňte za inú pochúťku: Cestovinový šalát s hlivou
Mária Abrahámová