Cestoviny s kukuricou a tuniakom: Najrýchlejšie hotové na svete

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Cestoviny s kukuricou a tuniakom

Potrebujeme:

  • 250 g cestovín conchiglie (mušličky)
  • 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji
  • 250 g kukurice z konzervy
  • 100 g zaváraných grilovaných paprík
  • petržlenovú vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

Na zálievku:

  • 60 ml olivového oleja
  • 15 ml balzamového octu
  • 5 ml červeného vínneho octu
  • 1 lyžičku dijonskej horčice
  • 1 lyžičku medu
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Cestoviny uvarte podľa návodu. Zlejte a v site prepláchnite studenou vodou. Nechajte odkvapkať a vychladnúť. Sitom občas potraste, aby zostali oddelené.
  2. Pripravte zálievku: Do misy, v ktorej budete cestoviny servírovať, dajte olej a obidva druhy octu. Dôkladne premiešajte. Pridajte horčicu a med, osoľte, okoreňte a znovu premiešajte.
  3. Zálievku zmiešajte s cestovinami. Pridajte tuniaka, kukuricu, papriky nakrájané na kocky. Prisypte polovicu nakrájanej petržlenovej vňate, premiešajte.
  4. Cestoviny posypte petržlenovou vňaťou a servírujte ich vychladené alebo pri izbovej teplote.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Cestoviny s kukuricou a tuniakom: Najrýchlejšie hotové na svete
Redakcia