Nechce sa vám moc hrýzť? Cestoviny s mletým mäsom sú pre vás ideálne

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Cestoviny s mletým mäsom

Potrebujeme:

  • 300 g cestovín (kolienok)
  • 1 cibuľa
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g ochutenej paradajkovej omáčky 
  • 250 g miešanej koreňovej zeleniny
  • 1 malá konzerva uvarenej fazule
  • mäsový vývar
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • kôpor

Postup:

  1. Cestoviny uvarené v posolenej vode scedíme a odložíme na teplé miesto. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, posolíme, okoreníme a za stáleho obracania mäso pár minút opečieme. Podlejeme mäsovým vývarom , pridáme ochutenú paradajkovú omáčku, plátky cesnaku, premiešame a na miernom plameni udusíme do mäkka.
  2. Pridáme scedenú fazuľu a premiešame. Miešanú koreňovú zeleninu uvaríme vo vývare. Polovičnú časť uvarenej zeleniny dáme k mäsu spolu s časťou odložených cestovín. Zvyšné cestoviny dáme do misy, pridáme udusené mäso, posypeme zvyšnou uvarenou zeleninou a dozdobíme kôprom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Nechce sa vám moc hrýzť? Cestoviny s mletým mäsom sú pre vás ideálne
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská