Kupujete bobulienky? Ako je možné, že sú krásne červené a voňavé aj v zime?

01
Chuťmeter:
 
 
J12: 3 otázky pre Annu Kováčovú z Ovozely
  1. Cherry paradajky používame v kuchyni radi po celý rok, nielen v lete. Natrafiť na sladučké odrody v zime je však občas veľký problém. Ale vraj sa u nás blýska na lepšie časy.
    Je to tak, od tohto mesiaca si budeme môcť pochutnať na novej exkluzívnej odrode cherry paradajok z domácej produkcie. Bobulienka (tak sa táto odroda volá) rastie vo vykurovaných skleníkoch za pomoci najmodernejších technológií a vďaka svojej cukornatosti sa radí k najsladším odrodám cherry paradajok na našich pultoch.
  2. Ako je možné, že paradajky z tejto odrody sú aj krásne červené a voňavé ako letné? Bez použitia akejkoľvek chémie...
    Keďže rastú v spomínaných high- -tech skleníkoch, čiže v čistom prostredí, sú prirodzene chránené pred chorobami. Skleníky navyše riadi kvalitný softvér, ktorý udržiava prirodzenú vlhkosť a tú majú paradajky rady. No a plody sú sladučké najmä preto, že ich oberáme ručne až v momente, keď sú úplne dozreté. Dôležité tiež je, že už do niekoľkých hodín od zberu ležia v obchodoch.
  3. K čomu sa najviac hodia?
    Tieto paradajky sú dobré jedlo aj bez ničoho. Najlepšie však chutia s mozzarellou, pokvapkané olivovým olejom. Ich chuť zvýrazní aj šalát s praženými tekvicovými jadierkami, pokvapkaný tekvicovým olejom. A na teplo sú úžasné, keď ich opečiete spolu so zemiakmi a pocesnakovanými zelenými fazuľkami. Vyskúšajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Kupujete bobulienky? Ako je možné, že sú krásne červené a voňavé aj v zime?
Katarína Brunovská