Chrumkajte večer k vínu: Bryndzové pečivo

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Bryndzové pečivo

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 42 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru do kvásku
  • 1 a pol lyžičky soli
  • 1 žĺtok
  • 100 ml oleja

Plnka:

  • 330 g bryndze
  • 2 vajcia
  • nasekaný kôpor
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Na potretie:

  • 1 vajce
  • soľ
  • celá rasca

Postup:

  1. Z polovičného množstva mlieka, zo štipky soli, z cukru a pomrveného droždia pripravíme kvások.
  2. Po vykysnutí ho dáme do misy spolu s preosiatou múkou, so zvyšným vlažným mliekom, so žĺtkom, s olejom a so soľou. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť.
  3. Bryndzu vymiešame s vajcami, osolíme, okoreníme a ochutíme nasekaným kôprom. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti.
  4. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm na veľkosť obdĺžnika, potrieme časťou plnky a stočíme do rolády.
  5. Pokrájame na trojuholníky, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme osoleným vajcom, posypeme celou rascou a upečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch Celzia.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Chrumkajte večer k vínu: Bryndzové pečivo
Báječná Žena