Chystáte sa opekať? Bez tohto špekáčikového šalátu hádam nie

Chuťmeter:
 
4 - 6 porcií
 
Špekáčikový šalát

Potrebujeme:

  • 600 špekáčikov
  • 2 cibule
  • 150 g nakladaných uhoriek v sladkokyslom náleve
  • 2 mladé cibuľky

Na zálievku:

  • 4 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 lyžice horčice
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 3 lyžice nálevu z uhoriek
  • 1 lyžicu sterilizovaného chrenu
  • soľ
  • cukor a mleté černe korenie

Postup:

  1. Špekáčiky dáme do vriacej vody a 3 minúty povaríme. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame. Cibuľu očistíme, prekrojíme na štvrtky, ktoré pokrájame na plátky. Na plátky nakrájame aj uhorky.
  2. Prilejeme zálievku urobenú z octu, horčice, oleja, nálevu z uhoriek a chrenu. Podľa chuti ju osolíme, osladíme a okoreníme.
  3. Šalát premiešame a necháme 15 minút odstáť. Pred podávaním ozdobíme pokrájanou mladou cibuľkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Chystáte sa opekať? Bez tohto špekáčikového šalátu hádam nie
PLUS 1 DEŇ Receptár/ Mária ABRAHÁMOVÁ
Dobroslava BRUNOVSKÁ