Cibuľová polievka s portským: Vínový dych robí zázraky

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Cibuľová polievka s portským

Potrebujeme:

  • 6-8 cibúľ (podľa veľkosti)
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2-3 lyžice portského alebo burgundského vína
  • 1-2 lyžice francúzskej horčice
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • bagetu
  • syr na strúhanie
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Cibule ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska. V hrnci rozohrejte maslo s olejom, cibule opekajte asi 20 minút. Pridajte k nim vetvičky tymianu. 2
  2. Keď sú cibule zlatisté, poprášte ich múkou, zamiešajte a krátko popražte. Prilejte víno, miešajte a varte minútu. Pridajte horčicu a zalejte vriacim vývarom. Varte ešte 10-15 minút.
  3. Bagetu nakrájajte na plátky a kým sa polievka varí, v rozohriatej rúre pri 190 °C ju upečte do zlatista. Na záver posypte nahrubo nastrúhaným syrom a krátko zapečte. Do každej porcie polievky v miske pridajte opečenú bagetu a servírujte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Cibuľová polievka s portským: Vínový dych robí zázraky
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská