Cigánska pečienka: A čo tak marinovaná v pive?

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J8: Cigánska pečienka marinovaná v pive

Potrebujeme:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 4 žemle

Na marinádu:

  • 100 ml svetlého piva
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 1 lyžička korenia gyros
  • 1 lyžica medu
  • 2 veľké cibule 
  • plnotučná horčica 
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1.  Mäso naporciujte na plátky a vložte do marinády z piva, oleja, gyrosu a medu ešte deň pred pečením, aby sa spojili chute.
  2. Cibule očistite a nakrájajte na tenké kolieska. V panvici rozohrejte olej a z každej strany v ňom opečte plátky mäsa. Odložte bokom a udržujte v teple. Vo výpeku opečte plátky cibule do sklovita.
  3. Žemle prekrojte na polovicu a reznú stranu opečte na grile alebo grilovacej panvici. Spodnú časť žemle potrite horčicou, uložte plátok mäsa a pridajte opečenú cibuľu. Osobitne môžete pridať uhorky, baranie rohy alebo zeleninu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Cigánska pečienka: A čo tak marinovaná v pive?
Blanka Nemčeková
Dobroslava Brunovská