Čo s údeným mäsom? Zabaľte ho do syru a špenátu - neoľutujete!

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Údené mäso v špenátovo-syrovom obale

Potrebujete:

  • 170-200 g plátkov tvrdého syra
  • 700 g údeného bravčového karé vcelku
  • 70 g lístkov čerstvého špenátu
  • 300 g nátierkového masla
  • 1 lyžičku cesnakovej pasty
  • 100 g topeného syra
  • 4 plátky želatíny
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Bravčové karé vložte do osolenej vody a pár minút povarte . Vyberte a nechajte dobre vychladnúť.
  2. Lístky špenátu naparte, osušte a po vychladnutí pokrájajte. Nátierkové maslo vymiešajte s topeným syrom, pridajte nakrájaný špenát, cesnakovú pastu, soľ a mleté čierne korenie. Želatínu pripravte podľa návodu a vmiešajte ju do plnky.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie rozložte plátky syra tak, aby sa navzájom prekrývali. Vložte do mierne vyhriatej rúry a nechajte syr rozpustiť. Trvá to 2-4 minúty. Dajte pozor, aby sa syr nezapiekol. Rozpustený syr nechajte na papieri veľmi krátko vychladnúť, natrite naň plnku, položte vychladnuté mäso a zabaľte. 
  4. Obalené mäso dajte do alobalu a odložte do chladu na pár hodín. Krájajte po stuhnutí na plátky a dozdobte šalátom a zeleninou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Čo s údeným mäsom? Zabaľte ho do syru a špenátu - neoľutujete!
PLUS 1 DEŇ RECEPTÁR/ Mária ABRAHÁMOVÁ
Dobroslava BRUNOVSKÁ