Cuketové rolky s karí ryžou, čili a korením: Nič pre citlivky na štipľavé!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Cuketové rolky s karí ryžou

Potrebujeme:

  • 1 cuketa
  • 100 g ryže
  • 1 lyžička karí korenia
  • sušený cesnak
  • 1 lyžica strúhaného syra
  • 2 šalotky
  • petržlenová vňať
  • pol čili papričky
  • 2-3 lyžičky kyslej smotany
  • olej na vymastenie plechu
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Ryžu uvaríme do mäkka v osolenej vode, do ktorej sme pridali karí korenie. Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Potom do ryže pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr, nadrobno pokrájanú jednu šalotku s chilli papričkou. Podľa chuti dosolíme, okoreníme, vmiešame kyslú smotanu a spolu premiešame.
  2. Cuketu aj so šupkou umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké pásy. Každý pás cukety osolíme, okoreníme mletým bielym korením a posypeme sušeným cesnakom. Dva pásy cukety položíme na seba, zrolujeme a konce upevníme dreveným špáradlom.
  3. Otvor naplníme plnkou a rolky uložíme na vymastený plech. Povrch naplnených roliek pokvapkáme olivovým olejom, do misy pridáme nakrájanú zvyšnú šalotku, podlejeme vývarom a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť. Po zapečení podávame so šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Cuketové rolky s karí ryžou, čili a korením: Nič pre citlivky na štipľavé!
Blanka Nemčeková