Cviklový šalát s vajíčkami a mozzarellou: Pre tých, čo nevedia ako schudnúť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Cviklový šalát s vajcami a mozzarellou

Potrebujeme:

Na šalát:

  • 500 g malej cvikly (aj s vňaťou)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 4 vajcia
  • 50 g jadier vlašských orechov
  • 125 g mozzarelly
  • 150 g poľného šalátu
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Na dresing:

  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička tekutého medu
  • 5 lyžíc orechového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov Celazia. Cviklu umyjeme a odrežeme listy, ktoré si odložíme na neskôr. Buľvy olúpeme, prekrojíme na polovicu a poukladáme na vymastený plech. Zľahka osolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou olivového oleja a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 minút.
  2. Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť, olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Jadrá orechov nasucho opražíme na panvici, vyberieme, necháme vychladnúť a posekáme na menšie kúsky. Mozzarellu scedíme, necháme odkvapkať a pokrájame na kolieska. Na dresing vymiešame vínny ocot s citrónovou šťavou, medom a olejom.
  3. Ochutíme soľou a korením. Cviklu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Poľný šalát dôkladne prepláchneme a osušíme. Vo väčšej mise zmiešame cviklu so šalátovými listami a rozdelíme na taniere. Na každý tanier dáme vajcia, mozzarellu, posypeme opraženými orechmi a pokvapkáme dresingom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Cviklový šalát s vajíčkami a mozzarellou: Pre tých, čo nevedia ako schudnúť
Blanka Nemčeková