Dajte si ho s avokádovým dipom: Pečený fenikel s batatmi

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
J2: Pečený fenikel s batatmi

Potrebujeme:

  • 2 buľvy fenikla
  • 2 väčšie bataty
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • olej
  • 1 lyžička feniklových semienok
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie

Na dip:

  • 1 zrelé avokádo
  • šťava z polovice citróna
  • 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Fenikel očistite, prerežte na polovicu a nakrájajte na tenšie plátky. Bataty umyte, ošúpte a nakrájajte približne na štvormilimetrové kolieska. Cibuľu prerežte a nakrájajte na mesiačiky, mrkvu škrabkou narežte na dlhé tenké plátky. 
  2. Dve zapekacie misky vymastite olejom a uložte sladké zemiaky, fenikel a cibuľu. Pokvapkajte olejom, posypte feniklovými semienkami, osoľte a okoreňte čerstvo pomletým čiernym korením. Vložte do rúry a pri teplote 190 °C pečte 30 minút.
  3. Misky vyberte, vložte plátky mrkvy, prikryte alobalom a dopekajte ďalších 20 minút.
  4. Pripravte dip: Avokádo ošúpte, vyberte kôstku a dužinu roztlačte vidličkou. Pokvapkajte citrónovou šťavou, vmiešajte prelisovaný cesnak a ochuťte soľou a korením.
  5. Upečený fenikel so zeleninou podávajte teplý s vychladeným avokádovým dipom.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk

A JSONArray text must start with '[' at character 0