Do koláčov kôra, na cestoviny šťava: Citrón je skvelý úplne celý!

01
Chuťmeter:
 
 
J2: Citrón je skvelý úplne celý

Vedeli ste, že v jeho kôre sa nachádza päťkrát viac céčka ako v šťave? Myslite na to, keď ju strúhate do koláčov, plniek či do polievok – robíte dobre. Nedajte sa odradiť poplašnými správami o tom, že okrem vitamínov obsahuje kopu pesticídov. Citrón stačí dôkladne umyť, vždy pod tečúcou vodou. Šťava zase parádne ochutí ryby, mäso, šaláty, omáčky aj cestoviny a určite z nej nabudúce odlejte do ryže počas varenia. Nebude sa lepiť.

Ak vás trápi žlčník, naučte sa každé ráno vypiť trochu citrónovej šťavy s olivovým olejom. Táto kombinácia vraj účinne rozbíja kamene. No citrón je osvedčený liek aj na krvácajúce ďasná či na rôzne rany, znižuje horúčku, bolesti hlavy, detoxikuje pečeň, zabíja bacily aj vírusy.

Citrónovník pôvodne rástol v oblasti medzi južnou Čínou a Himalájami, bude sa mu však dariť aj u vás doma. Doprajte mu veľa svetla, radšej menej ako viac vody a čas. Na to, aby ste ho mohli s čistým svedomím vybrať z črepníka a z bytu vysadiť von, potrebuje aspoň päť rokov. Tak si ho pekne rozmaznávajte, lásku vám opätuje.

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Do koláčov kôra, na cestoviny šťava: Citrón je skvelý úplne celý!
dobrejedlo.sk