Do ruky: Zeleninové koláče so syrom

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Zeleninové koláče so syrom

Potrebujeme:

Cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • pol lyžičky soli
  • 150 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vajce

Plnka:

  • 50 g údenej slaniny
  • olej
  • 3 menšie cibule
  • 2 farebné papriky
  • 70 g údeného syra
  • 1 vajce
  • 50 g balkánskeho syra
  • 1 väčšia paradajka
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Preosiatu múku zmiešame s droždím, so soľou, s vlažnou vodou, olejom a s vajcom. Vymiesime hladké cesto a necháme ho odstáť na teplom mieste.
  2. Slaninu pokrájanú na kúsky opečieme na troche oleja. Pridáme cibule pokrájané na plátky, nakrájané farebné papriky, plátky cesnaku, osolíme a pár minút podusíme. Odstavíme a zmes necháme vychladnúť.
  3. Údený syr nahrubo postrúhame, zmiešame s vajcom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Odstáte cesto rozdelíme na tri časti a rozvaľkáme ich do oválneho tvaru. Každú časť cesta potrieme syrovou zmesou. Rozložíme pokrájané paradajky, podusenú zmes, posypeme pomrveným balkánskym syrom, osolíme, okoreníme a povrch polejeme lyžicou olivového oleja.
  4. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov Celzia.

Ideálne k pivku: Bryndzové koláče

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Do ruky: Zeleninové koláče so syrom
BÁJEČNÁ ŽENA