Miska s quinoou, mrkvou a hráškovým pyré: Vážne dobrá miska

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
J11: Dobrá miska s quinoou, mrkvou a hráškovým pyré

Potrebujeme:

  • 250 g cícera z konzervy alebo uvareného
  • 2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie mrkvičiek
  • pol lyžičky korenia karí 
  • štvrť lyžičky mletej údenej papriky
  • 12 malých mrkvičiek
  • 250 g quinoy (1 šálka)
  •  zelený listový šalát
  • 1 avokádo
  • sezamové semiačka
  •  soľ, korenie

Na hráškové pyré:

  • 1 lyžica masla
  •  pol malej cibule
  • 150 g hrášku
  • za hrsť koriandrových listov (+ na ozdobu)
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Do misky nasypte scedený cícer, pridajte olej, karí, údenú papriku, soľ, korenie, dobre premiešajte a vysypte na polovicu plechu vystlaného papierom na pečenie. Na druhú polovicu plechu poukladajte osolené, okorenené mrkvičky poliate olivovým olejom.
  2. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Po 10 minútach zeleninu pootáčajte.
  3. Quinou dobre prepláchnite horúcou vodou. Jemne ju opražte na oleji a zalejte vodou v pomere 1 : 2. Osoľte a varte prikryté do zmäknutia asi 15 minút.
  4. Pripravte hráškové pyré: V panvici s maslom orestujte cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte hrášok, deci vody, soľ, korenie a 5 minút poduste. Rozmixujte, pridajte za hrsť koriandrových listov a ešte raz premixujte.
  5.  Do misky dajte quinou, na bok rozotrite poriadnu lyžicu hráškového pyré a dookola naaranžujte listový šalát, avokádo nakrájané na plátky, pečenú mrkvu a cícer. Misku ozdobte lístkami koriandra, posypte sezamovými semiačkami a môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Miska s quinoou, mrkvou a hráškovým pyré: Vážne dobrá miska
Veronika Kollárová