J11: Dobrá miska s quinoou, mrkvou a hráškovým pyré
Potrebujeme:
250 g cícera z konzervy alebo uvareného
2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie mrkvičiek
pol lyžičky korenia karí
štvrť lyžičky mletej údenej papriky
12 malých mrkvičiek
250 g quinoy (1 šálka)
zelený listový šalát
1 avokádo
sezamové semiačka
soľ, korenie
Na hráškové pyré:
1 lyžica masla
pol malej cibule
150 g hrášku
za hrsť koriandrových listov (+ na ozdobu)
soľ, korenie
Postup:
Do misky nasypte scedený cícer, pridajte olej, karí, údenú papriku, soľ, korenie, dobre premiešajte a vysypte na polovicu plechu vystlaného papierom na pečenie. Na druhú polovicu plechu poukladajte osolené, okorenené mrkvičky poliate olivovým olejom.
Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Po 10 minútach zeleninu pootáčajte.
Quinou dobre prepláchnite horúcou vodou. Jemne ju opražte na oleji a zalejte vodou v pomere 1 : 2. Osoľte a varte prikryté do zmäknutia asi 15 minút.
Pripravte hráškové pyré: V panvici s maslom orestujte cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte hrášok, deci vody, soľ, korenie a 5 minút poduste. Rozmixujte, pridajte za hrsť koriandrových listov a ešte raz premixujte.
Do misky dajte quinou, na bok rozotrite poriadnu lyžicu hráškového pyré a dookola naaranžujte listový šalát, avokádo nakrájané na plátky, pečenú mrkvu a cícer. Misku ozdobte lístkami koriandra, posypte sezamovými semiačkami a môžete podávať.