Dobré Jedlo v reštauráciách: Tieto musíte v júni navštíviť a napapať sa!

05
Chuťmeter:
 
 
Prejdeme Slovensko krížom-krážom a ochutnáme za vás všetko, čo sa dá. V spolupráci s týždenníkom Trend si posvietime na podniky, v ktorých sa oplatí (ne)zastaviť.

Prejdeme Slovensko krížom-krážom a ochutnáme za vás všetko, čo sa dá. V spolupráci s týždenníkom Trend si posvietime na podniky, v ktorých sa oplatí (ne)zastaviť.

Ako u babičky: Knajpa na Dunaji, Bratislava

Reštaurácia na plavidle stavila na overenú klasiku jedál starej Bratislavy a Viedne. Jej jedálny lístok je jednoduchý, okrem klasiky (rebier, viedenského rezňa, oštiepka, držkovej či guláša) vám pripravia lahôdky zo sladkovodných rýb – majiteľ je vášnivý rybár. My sme ochutnali pravé maďarské halászlé z niekoľkých druhov rýb (5,90 eura) a paprikáš zo sumca (11,90 eura) s haluškami – obe jedlá boli vynikajúce. Potešil nás aj slepačí vývar s celestínskymi rezancami (3,50 eura) a nakladaný hermelín s domácim chlebom (4,50 eura). Ako dezert sme si objednali šomlói halušky (3,90 eura), ktoré nemali chybu. Tento podnik vrelo odporúčame!

Zážitková: Reštaurácia pod hradom, Trenčín

Hneď na úvod sme ocenili čisto sezónne menu a nepreplnené, prehľadné a la carte. Začali sme couvertom, jemnučkou domácou paštétou s teplým pečivom – bola to lahôdka! Polievky tu nalievajú priamo pri stole, naša fazuľová (3,40 eura) bola hutná, s kúskami rôznych druhov fazúľ – jeden z nich bol na náš vkus príliš tvrdý, no jemne grilované údené aj klobáska v nej boli vynikajúce. Rovnako filety pražmy so šošovicou belugia (15,80 eura). Teľacie lýtko (18,80 eura) s pancettou, pappardelle a mrkvou nás až tak neohúrili. Napravil to však osviežujúci makový koláčik s citrónom a mascarpone (7,40 eura). Fantázia!

Jednotka s hviezdičkou: Restaurant 70, Ostrov pri Piešťanoch

Ak sem raz prídete, už onedlho budete hľadať dôvod na ďalšiu návštevu! Dostane vás veľmi dobrý pomer ceny a kvality aj to, ako tu jedlo servírujú. Navyše, šéfkuchár rád pridáva ku klasike netradičné suroviny. Naše predjedlo – lososová ruža v teplej zemiakovej placke s listovým šalátom a medovo-horčicovou omáčkou (5,90 eura) – bolo brilantné! Veľmi nám chutil aj dubákový krém (2,80 eura) so špaldovým čipsom, fialové ňoky (11,90 eura) s pancettou, hlivou, grilovanými kačacími prsami a hoblinami parmezánu nemali chybu. Lahodné tiramisu na záver sme korunovali na nebíčko v papuľke. Gurmánsky zážitok v tejto reštaurácii podčiarkol príjemný a nenútený prístup obsluhujúceho personálu.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dobré Jedlo v reštauráciách: Tieto musíte v júni navštíviť a napapať sa!
Jarmila Horváthová