5 rád, ktoré treba vedieť pred každou grilovačkou

Chuťmeter:
 
 
J8: Dobré vedieť: Grilovanie

Štartujete grilovačku? Základom je horúci gril. Elektrický či plynový sa rozohreje za 10 minút, ak grilujete na uhlíkoch, aby ste mohli začať, rátajte aspoň s pol hodinou. Rošt by mal byť nad zdrojom tepla vo výške 10 cm.

5-10 minút grilujete:

zelenú špargľu, papriku nakrájanú na štvrtky, predvarené klásky kukurice, mrkvu nakrájanú na polcentimetrové plátky, fenikel nakrájaný na štvrtky, plátky zemiakov, plátky tekvice hrubé 0,5 cm

Do 5 minút grilujete:

cukety a baklažány nakrájané na centimetrové plátky, šampiňóny, hlivy, mladé cibuľky

Do grilovacej tácky uložte:

pór nakrájaný na plátky, strúčiky cesnaku, cherry paradajky, kolieska cibule

Ovocie vhodné na grilovanie:

jablká, hrušky, ananás nakrájaný na paličky alebo plátky, polovice citrónov a limiet, mango prekrojené na polovicu, banán v šupke

Syry vhodné na grilovanie:

haloumi, ovčí a kozí syr, oštiepok, mozzarella, camembert

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
5 rád, ktoré treba vedieť pred každou grilovačkou
Dobroslava Brunovská