Dokonalé sobotné raňajky: Hrášková nátierka s bylinkami

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Hrášková nátierka s bylinkami

Potrebujeme:

  • 200 g mrazeného hrášku
  • 125 g topeného syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice bazalky
  • mäty alebo petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Mrazený hrášok nasypte do osolenej vriacej vody a nechajte chvíľu povariť (kým sa rozmrazí).
  2. Mäkký, ale ešte stále jasnozelený hrášok sceďte a rozmixujte s olejom – podľa chuti najemno alebo nechajte viac štruktúry.
  3. Primiešajte syr, potom zmes osoľte a okoreňte. Pridajte pretlačený cesnak (môžete vynechať). Nakoniec vmiešajte čerstvo posekané bylinky alebo petržlenovú vňať. Podávajte s nakrájanou bagetou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dokonalé sobotné raňajky: Hrášková nátierka s bylinkami
BÁJEČNÁ ŽENA/ Zuzana PETROVIČOVÁ