Domáce zlato: Slaninový chlieb s cibuľou

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Domáce zlato: Slaninový chlieb s cibuľou

Potrebujeme:

  • 650 g hladkej chlebovej pšeničnej múky
  • 100 g prerastenej slaniny
  • 1 cibuľu
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 lyžicu oleja
  • 350-400 ml vody
  • soľ

Postup:

  1. Prerastenú slaninu nakrájame na kocky.
  2. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a spolu so slaninou orestujeme v panvici na oleji. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Do hlbšej misky dáme preosiatu múku zmiešanú so sušeným droždím, soľ a orestovanú cibuľu so slaninou. Po malých častiach prilievame vodu, spolu miesime, kým sa suroviny spoja.
  4. Vymiesime vláčne cesto a vyformujeme okrúhly bochník, ktorý prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  5. Vykysnuté cesto dáme do formy, necháme dokysnúť, dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 °C pečieme asi 50 minút.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Domáce zlato: Slaninový chlieb s cibuľou