Domáci paprikový krém: Jemný a dužinatý, bez šupky a bez zrniečok

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Domáci paprikový krém

Potrebujete:

  • 2 kg červenej papriky
  • 2 cibule
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 100 ml vína Tokaj furmint
  • 1 lyžičku balzamového octu
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Papriku umyte, dajte na plech a v rúre pri teplote 190 °C ugrilujte. Keď šupka začne černieť a tvoria sa na nej pľuzgieriky, papriky vyberte.
  2. Papriky dajte spariť do misy, ktorú dobre uzavriete kuchynskou fóliou. Cibuľu očistite, nakrájajte na plátky a v panvici na troche oleja opečte do zlatista.
  3. Papriky zbavte šupky a zrniečok a dužinu nakrájajte na menšie kusy. Spolu s opečenou cibuľou ich rozmixujte do hladka.
  4. Zmes dajte do hrnca, pridajte zvyšok oleja, víno, balzamový ocot, soľ a mleté čierne korenie. Uveďte do varu a za stáleho miešania varte asi 10 minút. Horúcu zmes rozdeľte do malých zaváracích pohárov, uzavrite, preklopte, zakryte dekou a nechajte úplne vychladnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo