Doprajte si gurmánsky zážitok: Panenka so zelerovou plnkou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Panenka so zelerovou plnkou

Potrebujeme:

  • 450-500 g bravčovej sviečkovice
  • 1 biela cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 170 g nastrúhaného zeleru
  • olej 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie
  • grilovacie korenie 
  • 30 g lístkov čerstvého špenátu 
  • 2-3 lyžice nastrúhaného tvrdého syra 
  • 2 až 2 a pol lyžice Solamylu 
  • 1 vajce
  • varené zemiaky 
  • šalát 
  • vývar

Postup:

  1. V panvici na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridajte najemno postrúhaný zeler, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a pár minút poduste. Odstavte a nechajte vychladnúť.
  2. Do vychladnutej masy pridajte nastrúhaný syr, vajce, vopred naparený a pokrájaný špenát, Solamyl a premiešajte. Sviečkovicu rozklepte cez fóliu na plát.
  3. Osoľte, okoreňte a potrite prelisovanými strúčikmi cesnaku. Ochutenú plnku rozotrite na plát mäsa a stočte. Povrch roládky osoľte, posypte grilovacím korením a zabaľte do alobalu, ktorý vopred potrite olejom. Roládku uložte do zapekacej misy, podlejte vývarom a dajte piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C.
  4. Asi po 40 minútach pečenia alobal otvorte a mäso nechajte na povrchu zapiecť. Pokrájajte na plátky, podávajte s varenými zemiakmi a so šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Doprajte si gurmánsky zážitok: Panenka so zelerovou plnkou
BN