Dusené bravčové: Najlepšie chutí so sladkými kapustovými rezancami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Dusené bravčové s kapustou

Potrebujeme:

  • 8 plátkov mäsa z bravčového karé
  • hladká múka za zahustenie
  • soľ
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 300 g kyslej kapusty
  • vývar
  • mleté čierne korenie
  • svetlá sójová omáčka
  • sladká papriková pasta

Postup:

  1. Plátky mäsa jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Opečené mäso vyberieme, odložíme a do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú speníme.
  2. Vložíme na širšie rezance pokrájanú kapustu, osolíme, premiešame a asi 5 minút dusíme. Pridáme opečené plátky mäsa, podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a spolu udusíme domäkka. Na záver ochutíme paprikovou pastou, sójovou omáčkou a pár minút povaríme. Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dusené bravčové: Najlepšie chutí so sladkými kapustovými rezancami
Blanka Nemčeková