Dusené šalotky s tekvicou: Zdravá porcia vitamínov

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
R: Dusené šalotky s tekvicou

Potrebujeme:

  • 6 ks šalotiek
  • 120 g tekvice
  • zeleninový vývar
  • gulášové korenie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • cestoviny
  • 1 lyžica nasekaných olúpaných tekvicových jadierok
  • rozmarín

Postup:

  1. Olúpané šalotky opečieme na oleji. Zalejeme zeleninovým vývarom, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme gulášovým vývarom, a pod pokrievkou varíme asi 10 minút.
  2. Potom pridáme nakrájané kúsky tekvice, a spolu dovaríme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme, a dozdobíme rozmarínom.
  3. Uvarené cestoviny scedíme, pokvapkáme olivovým olejom, a posypeme nasekanými tekvicovými jadierkami. Udusené šalotky podávame uvarenými cestovinami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dusené šalotky s tekvicou: Zdravá porcia vitamínov
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská