Dvojitý hamburger s červenou repou

Chuťmeter:
 
1 porcia
 
Dvojitý hamburger s červenou repou

Potrebujeme:

  • 130 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 veľkú celozrnnú žemľu
  • 1 plátok uvarenej červenej repy (najlepšie marinovanej v sladkokyslom náleve)
  • hrsť nakrájaného listového šalátu
  • kyslú uhorku
  • 1 lyžicu paprikovej pasty Ajvar
  • 3 kávové lyžičky tatárskej omáčky
  • vňať z jarnej cibuľky
  • 1 lyžicu oleja
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Mleté hovädzie mäso okoreníme, vymiešame a vytvoríme z neho placku hrubú asi 1,5 cm. V chladničke necháme 30 minút odležať.
  2. Vychladenú mäsovú placku dáme na rozpálený gril a z každej strany opekáme 3 až 4 minúty. Mäso necháme 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
  3. Žemľu pozdĺžne na trikrát rozkrojíme a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.
  4. Na spodný diel opečenej žemle rozotrieme jednu lyžičku tatárskej omáčky, naaranžujeme polovicu šalátu, položíme plátok červenej repy, potrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky a priklopíme prostredným dielom žemle.
  5. Na ňu rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky, dáme zvyšok šalátu, pridáme mäso, ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Priklopíme chrumkavým vrchom žemle.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dvojitý hamburger s červenou repou