Existuje väčšia klasika? Lahodná sviečková

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Lahodná sviečková

Potrebujeme:

  • 1 kg hovädzieho mäsa (môže byť aj bravčové)
  • 1 cibuľa
  • 200 g mrkvy
  • 50 g petržlenu
  • 100 g zeleru
  • 150 g slaniny
  • bravčová masť
  • celé nové korenie
  • celé čierne korenie
  • soľ
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 250 ml šľahačky
  • múka na zahustenie
  • 2-3 kolieska citróna

Postup:

  1. Hovädzie mäso prešpikujeme slaninou a prudko ho opečieme na masti zo všetkých strán. Vyberieme a vo výpeku podusíme najemno pokrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a chvíľu restujeme.
  2. Vložíme späť mäso a zalejeme vodou tak, aby bolo zakryté. Pridáme 200 ml bieleho vína, citrón, pár zrniek čierneho a nového korenia a osolíme.
  3. Varíme, kým mäso nie je mäkké. Vyberieme ho, vývar necháme vychladnúť a mäso rozmixujeme.
  4. Privedieme do bodu varu, pridáme šľahačku a múku na zahustenie. Mäso vložíme späť do hrnca a všetko necháme 5 minút prevrieť. Podávame s knedľou.

Sviečková z morčacích pŕs

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Existuje väčšia klasika? Lahodná sviečková
BÁJEČNÁ ŽENA