Polievka s krupicovými haluškami: Hrá farbami a vitamínmi

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
J5: Farebná polievka s krupicovými haluškami

Potrebujeme:

  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 100 g hrášku
  • 100 g ružičiek brokolice
  • 100 g ružičiek karfiolu
  • 100 g zelenej fazuľky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 zrniečka nového korenia
  • 5 zrniečok čierneho korenia
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice masla

Na halušky:

  • 7-8 lyžíc krupicovej múky
  • 2 vajcia
  • soľ

Postup:

  1. Na masle na miernom ohni opečte očistenú a nadrobno nakrájanú mrkvu a petržlen. Pridajte hrášok, ružičky brokolice, karfiolu a zelenú fazuľku. 
  2. Restovanú zeleninu zalejte vývarom. Ochuťte novým a čiernym celým korením. Polievku varte do zmäknutia zeleniny, ale nerozvarte ju. 
  3. Z krupicovej múky, vajec a zo soli pripravte mäkšie cesto. Pomocou dvoch lyžíc namočených do studenej vody tvarujte halušky. Hneď ich vkladajte do horúceho zeleninového vývaru.
  4. Môžete ich variť aj priamo v polievke tak, aby sa halušky súčasne uvarili so zeleninou. Polievku podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Polievka s krupicovými haluškami: Hrá farbami a vitamínmi
Blanka Nemčeková