Morčacie špízy: Zeleninu vyberajte čo najfarebnejšiu

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Farebné morčacie špízy

Potrebujeme:

  • 300 g mletého morčacieho mäsa
  • 2 šalotky
  • 1 vajce
  • 1 lyžica brusnicovej omáčky alebo džemu
  • 1 lyžica čerstvej nasekanej šalvie
  • 1 lyžica čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 2-3 lyžice strúhanky
  • 1/2 žltej papriky
  • 6 cherry paradajok
  • olivový olej
  • 4 vetvičky čerstvého tymianu
  • soľ, nahrubo mleté farebné korenie

Postup:

  1. V mise zmiešame mäso, nadrobno nakrájanú šalotku, vajce, brusnicovú omáčku, šalviu, petržlenovú vňať, strúhanku a soľ. Vymiešame tuhšiu hmotu, z ktorej tvarujeme menšie guľôčky. Papriku umyjeme a nakrájame na väčšie štvorce. Guľôčky napichujeme striedavo s paradajkami a paprikou na drevené špajdle, ktoré sme pred tým na 15 minút namočili do vody.
  2. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Papier aj špízy potrieme olejom a na vrch položíme vetvičky tymianu. Posypeme farebným korením a v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia pečieme prikryté 25 minút. Potom plech odokryjeme a pečieme pri teplote 210 stupňov Celzia ešte asi 10 minút. Podávame so šalátovými listami a čerstvou zeleninou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Morčacie špízy: Zeleninu vyberajte čo najfarebnejšiu
Blanka Nemčeková