Fazuľková polievka so smotanou a kôprom: Stačí jej málo a pomôže črevám

01
Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Fazuľková polievka so smotanou a kôprom

Potrebujeme:

  • 1 lyžicu oleja
  • 1 lyžičku masla
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 1 lyžičku sladkej mletej červenej papriky
  • 100 ml studenej vody
  • za hrsť žltých fazuľových strukov
  • za hrsť zelených fazuľových strukov
  • 1 bobkový list
  • 3 zrniečka celého čierneho korenia
  • 1 väčší zemiak
  • 1 mrkvu
  • 1 väčšiu šalotku
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 250 ml kyslej smotany
  • 100 ml sladkej smotany
  • cukor a ocot na dochutenie
  • čerstvú kôprovú vňať
  • soľ

Postup:

  1. Do rozohriateho oleja s maslom pridajte múku a na miernom plameni miešajte 2 až 3 minúty. Do zápražky pridajte mletú papriku, premiešajte a zalejte studenou vodou. Dobre rozmiešajte, aby nevznikli hrudky.
  2. Fazuľky opláchnite a odrežte konce. Nakrájajte ich na menšie kúsky a vložte do hrnca. Pridajte bobkový list, celé korenie, očistený zemiak nakrájaný na kocky, mrkvu nakrájanú na kolieska, ošúpanú celú šalotku a všetko zalejte vývarom.
  3. Keď fazuľky, mrkva a zemiak zmäknú, prilejte zmiešané obe smotany, dobre premiešajte a nechajte prejsť varom. Odstavte a polievku dochuťte soľou, cukrom a octom. Servírujte s nasekanou kôprovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Fazuľková polievka so smotanou a kôprom: Stačí jej málo a pomôže črevám
Redakcia