Emin fazuľkový prívarok: Budete chcieť dupľu

01
Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J5: Fazuľkový prívarok

Potrebujeme:

  • 500 g čerstvých fazuľových strúčikov (mix žltých a zelených)
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 bobkový list 
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1-2 lyžice hladkej špaldovej múky na zahustenie
  • 1 lyžička octu
  • soľ, mleté čierne korenie

Ako príloha:

  • varené zemiaky
  • 4 vajcia na volské oká

Postup:

  1. Fazuľky umyte, odstráňte konce a vlákno. Nakrájajte na 1,5 cm kúsky. Dajte do hrnca, zalejte vodou, ale iba toľko, aby boli ponorené.
  2. Pridajte kurkumu, bobkový list, soľ a varte do zmäknutia. Odstavte a nechajte mierne vychladnúť – v horúcej vode by sa smotana mohla zraziť.
  3. V miske rozhabarkujte smotanu s lyžicou múky a zamiešajte do uvarenej fazuľky. Opäť dajte na sporák a nechajte prevrieť. Stále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky, omáčka zhustla a zostala hladká.
  4. Prívarok ochuťte octom, soľou a mletým čiernym korením. Podávajte s varenými zemiakmi a volským okom.

Ema, šéfredaktorka
Juliška je odroda strukovej fazuľky, pre ktorú by som život položila. Pestovala ju v záhrade moja babka, dnes tak robím sama. Prívarok a polievka z nej sú tie najväčšie dobroty. Stačil môj blažený výraz na tvári, babka vedela, že chcem dupľu. Nejde len o lahodnú chuť, je to aj pocit domova.

 

 

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Emin fazuľkový prívarok: Budete chcieť dupľu
Ľuboš Mego
spracovala Dobroslava Brunovská