Fazuľové pyré s pečenými zemiakmi: Vymeňte klasickú nedeľnú slepačiu za túto polievočku

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J2: Fazuľové pyré s pečenými zemiakmi

Potrebujeme:

  • 500 g suchej bielej fazule
  • zväzok čerstvých bylinek (šalvia, tymian)
  • 2 bobkové listy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 veľký zemiak
  • 2 roztlačené zrelé paradajky
  • 5 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 600 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 300 g zemiakov
  • 250 g pancetty
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu

Postup:

  1.  Fazuľu namočte na noc do studenej vody. Vodu z fazule potom zlejte a pridajte dostatočné množstvo čerstvej vody. Do hrnca dajte zväzok bylinek, 2 bobkové listy, 3 strúčiky cesnaku, zemiak, paradajky a varte do zmäknutia asi hodinu. Uvarenú fazuľu prelejte cez sitko a 300 ml vody odložte do polievky.
  2. Očistenú a nakrájanú cibuľu opečte na 2 lyžiciach olivového oleja, potom pridajte 1 strúčik očisteného a prelisovaného cesnaku. Zalejte vývarom, pridajte vodu z uvarenej fazule, osoľte a chvíľu povarte. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem. Ak by bola polievka hustá, zrieďte ju vývarom. Dochuťte soľou a korením.
  3. Na panvici rozohrejte zvyšný olivový olej a opečte očistené zemiaky nakrájané na kocky. Keď zozlatnú, pridajte pancettu a tymian. Pár minút spolu opekajte a odstavte. Polievku podávajte s opečenými zemiakmi, pancettou a pokvapkanú olivovým olejom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Fazuľové pyré s pečenými zemiakmi: Vymeňte klasickú nedeľnú slepačiu za túto polievočku
Dobré jedlo