FOTOpostup: Lahodný paprikový krém

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
FOTOpostup: Lahodný paprikový krém

Potrebujeme:

  • 2 kg červenej papriky
  • 2 cibule
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžička balzamového octu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Papriku umyjeme, dáme na plech a v rúre pri teplote 190 °C ugrilujeme.
  2. Keď šupka na paprikách začne černieť a tvoria sa na nej pľuzgieriky, papriky vyberieme, horúce preložíme do misy, dobre zakryjeme kuchynskou fóliou a necháme
    spariť.
  3. Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a v panvici na troche oleja opečieme dozlatista.
  4. Sparené papriky zbavíme šupky a zrniečok a dužinu nakrájame menšie kusy. Spolu s opečenou cibuľou ich rozmixujeme dohladka.
  5. Zmes dáme do hrnca, pridáme zvyšok oleja, víno, balzamový ocot, soľ a mleté čierne korenie. Uvedieme do varu a za stáleho miešania varíme asi 10 minút.
  6. Horúcu zmes rozdelíme do malých zaváracích pohárov, uzavrieme, otočíme hore dnom, zakryjeme dekou a necháme úplne vychladnúť.

Tip:

Paprikový krém môžete prepasírovať cez sito, bude ešte jemnejší. Krém z grilovaných paprík môžete podávať napríklad ako prílohu k mäsovým jedlám. Jeho delikátna chuť zvýrazní najmä jedlá z morčacieho a kuracieho mäsa. Skvelý je aj v slepačej polievke.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
FOTOpostup: Lahodný paprikový krém