Francúzska pórová polievka vichyssoise

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Francúzska pórová polievka Vichyssoise

Potrebujeme:

  • 3 póry
  • 5 zemiakov
  • 1 lyžicu masla
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 30 ml anízového likéru
  • chlebové krutóny
  • petržlenovú vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Pór umyjeme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké pásiky. V hrnci zohrejeme maslo a pór na ňom speníme.
  2. Asi po 5 minútach pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, premiešame, zalejeme vývarom a ochutíme soľou a korením. Varíme asi 20 minút do mäkka.
  3. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém a prilejeme 100 ml smotany a anízový likér. Na miernom ohni necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s kopčekom vyšľahanej zvyšnej smotany, chlebovými krutónmi a s posekanou petržlenovou vňaťou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Francúzska pórová polievka vichyssoise