Granatiersky pochod pripravíte raz-dva, zastaviť stáť!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J6: Granatiersky pochod

Potrebujeme:

Na fliačky:

  • 250 g múky na cestoviny (alebo semoliny)
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky 
  • štipka soli
  • voda

Na zmes:

  • 1 kg šalátových zemiakov v šupke 
  • 3 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku (ak máte radi)
  • celá rasca
  • mletá červená paprika
  • soľ, korenie
  • maslo
  • pažítka

Postup:

  1. Z múky, vajec, zo soli a z vody vymieste tuhé cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte aspoň pol hodiny odpočinúť. Potom ho vyvaľkajte a nakrájajte na štvorce – fliačky.
  2. Zemiaky v šupke umyte a uvarte v osolenej vode. Pridajte do nej jednu olúpanú cibuľu, cesnak a rascu.
  3. Zemiaky sceďte, tekutinu nevylejte, ale v nej uvarte cestoviny, ideálne al dente. Cestoviny prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať. Zemiaky ošúpte, nechajte trochu vychladnúť a nakrájajte na kocky – fliačky.
  4. Na masle osmažte dve na drobno nakrájané cibule, pridajte mletú červenú papriku, chvíľu opražte, pridajte nakrájané zemiaky a nakoniec aj uvarené fliačky. Jedlo miešajte opatrne, aby vám z neho nevznikla kaša. Granatiersky pochod dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
  5. Jedlo podávajte s kyslou uhorkou a hlávkovým šalátom v sladkokyslom náleve (z vody, cukru, octu, zo soli, z korenia) a posypte nasekanou pažítkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Granatiersky pochod pripravíte raz-dva, zastaviť stáť!
Ľuboš Mego
Spracovala: Dobroslava Brunovská