Grilované papriky v oleji

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Grilované papriky v oleji

Potrebujeme:

  • 1,2 kg žltých a červených paprík
  • 250 ml oleja
  • 125 ml octu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • pol lyžice soli
  • semená koriandra

Postup:

  1. Papriky umyjeme a osušíme. Na otvorenom grile pečieme v  celku, potom rozpolíme a vyberieme zrnká. Ak použijeme grilovaciu panvicu, papriky najprv rozštvrtíme a odstránime semiačka. Panvicu potrieme lyžicou olivového oleja, rozpálime a kúsky paprík prudko opečieme z jednej strany, kde má paprika šupku. Opečené papriky necháme vychladnúť.
  2. Pol litra vody, ocot, semená koriandra, soľ a  polovičnú časť oleja dáme do hrnca a uvedieme do varu. Po častiach vložíme opečené papriky a 7 až 10 minút v náleve povaríme.
  3. Uvarené papriky rozdelíme do čistých pohárov.
  4. Do nálevu vlejeme zvyšný olej a  krátko ho v ňom povaríme. Horúcim nálevom zalejeme papriky v pohároch tak, aby boli celé zaliate. Dobre uzatvoríme, prikryjeme dekou a necháme vychladnúť. Grilované papriky v oleji necháme aspoň 7 dní odstáť.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Grilované papriky v oleji