Hortobátske palacinky: Mäsová plnka vám bude vážne chutiť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Hortobátske palacinky

Potrebujeme:

Na plnku:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľu
  • pol lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 zelenú paprika
  • 1 veľkú paradajku
  • 400 g kyslej smotany
  • soľ
  • olej
  • petržlenovú vňať na ozdobu

Na palacinky:

  • 200 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml sýtenej minerálky
  • olej

Postup:

  1. Na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu. Odstavte, posypte mletou paprikou, pridajte kuracie prsia, osoľte a krátko opekajte pri vyššej teplote.
  2. Teplotu znížte, mäso osoľte a hrniec zakryte pokrievkou. Očistenú papriku nakrájajte na kolieska (odložte si aj na ozdobu). Paradajku ošúpte a nakrájate na kocky. Papriku a paradajku pridajte k mäsu a za občasného miešania duste, kým mäso nebude mäkké. Ak treba, pridajte trocha vody.
  3.  Upečené mäso vyberte, nakrájajte a pomeľte. Šťavu z opekania zmiešajte s 300 ml kyslej smotany a krátko povarte.
  4. Z múky, zo soli, z vajec a mlieka vymiešajte hladké cesto. Cesto zrieďte sýtenou minerálkou. Na rozohriatom oleji na panvici upečte palacinky.
  5.  Mäsovou plnkou naplňte palacinky a stočte ich. Dajte do zapekacej misy, prelejte zvyšnou omáčkou a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte asi 10 minút. Pred podávaním ich pokvapkajte zvyšnou smotanou, ozdobte kolieskami papriky a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Hortobátske palacinky: Mäsová plnka vám bude vážne chutiť
Redakcia