Hovädzia pečienka s mrkvou

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Hovädzia pečienka s mrkvou

Potrebujeme:

  • 1,2 kg chudého hovädzieho (falošná sviečková)
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 zeler (hľuza)
  • 8 šalotiek
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 0,75 l červeného vína
  • 1 l mäsového vývaru
  • 1 viazanička čerstvého tymianu
  • 1 lyžička medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Hovädzie mäso opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Osolíme a okoreníme. V pekáči rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán prudko opečieme. Mrkvu a zeler očistíme a pokrájame na kocky. Šalotky pokrájame na plátky. Očistený cesnak posekáme.
  2. Mäso vyberieme z pekáča a pridáme pokrájanú zeleninu, šalotku, cesnak a paradajkový pretlak. Asi 5 minút podusíme. Zaprášime múkou. Prilejeme víno a vývar a všetko dobre premiešame. Tymian opláchneme a osušíme a spolu s mäsom vložíme do pekáča. Prikryjeme pokrievkou a na strednom plameni necháme asi 2 hodiny dusiť. Počas dusenia mäso párkrát obrátime.
  3. Upečené mäso vyberieme z pekáča a prikryté vložíme do rúry nastavenej na 100 °C. Udržiavame teplé.
  4. Omáčku ochutíme soľou, korením a medom. Pečienku podávame s omáčkou a so zeleninou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hovädzia pečienka s mrkvou