Hrášková polievka: To zvyšné zelené sú špenát a bylinky

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Hrášková polievka so špenátom a bylinkami

Potrebujeme:

  • 50 g masla
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g zeleného hrášku
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • 250 ml smotany na varenie
  • smotanu na šľahanie (na ozdobu)
  • syr na strúhanie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

  1. V hrnci na rozpustenom masle speňte očistené šalotky nakrájané na drobno a plátky cesnaku. Pridajte hrášok, osoľte, okoreňte a spolu 3 minúty restujte.
  2. Zalejte teplým vývarom a uveďte do varu. Pod pokrievkou varte asi 10 minút. Pridajte lístky špenátu, zamiešajte, uvarte do mäkka a rozmixujte. 
  3. V smotane vymiešajte hladkú múku, vlejte do polievky a asi 5-7 minút povarte na miernom ohni. Na tanieri polievku ozdobte smotanou na šľahanie, nahrubo nastrúhaným syrom a pokvapkajte olivovým olejom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hrášková polievka: To zvyšné zelené sú špenát a bylinky
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská