Hráškovo-mätová polievka: Nevšedná, ale chutná kombinácia

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Hráškovo-mätová polievka

Potrebujeme:

  • 400 g mrazeného hrášku
  • 2 lyžice masla
  • 150 g póru
  • 1 šalotku
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 3 vetvičky čerstvej mäty
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • chlebové krutóny

Postup:

  1. Na masle opečte na kolieska nakrájaný pór a nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte mrazený hrášok, zalejte zeleninovým vývarom, osoľte, okoreňte a uveďte do varu. Pridajte mätu a pod pokrievkou pri miernej teplote varte 15 minút.
  2. Mätu vyberte a polievku rozmixujte v mixéri do hladka. Pridajte smotanu na šľahanie a zamiešajte. Na tanieri dozdobte chlebovými krutónmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hráškovo-mätová polievka: Nevšedná, ale chutná kombinácia
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská