Hubový koláč: Ešte naň nastrúhať trochu syru a dobrú chuť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Hubový koláč

Potrebujeme:

Na cesto:

  • polohrubú múku
  • soľ
  • mlieko
  • 20 g droždia
  • 1 lyžicu masla
  • 1 vajce

Na plnku:

  • 2 cibule
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú sladkú červenú papriku
  • vegetu
  • kečup
  • suchohríby
  • 50 g nastrúhaného tvrdého syra

Postup:

  1. Vo vlažnom mlieku rozpustite droždie, ktoré dajte do misky spolu s múkou, maslom, vajcom, soľou, vypracujte polotuhé cesto a na teplom mieste nechajte nakysnúť. Potom ho rozvaľkajte na pomúčenej doske.
  2. Na polovičnú časť cesta dajte plnku, prikryte druhou časťou cesta a koláč preložte na vymastený plech. Okraje cesta k sebe pritlačte, potrite rozšľahaným vajcom, posypte celou rascou, soľou, sezamom a vložte do vyhriatej rúry piecť. 
  3. Nadrobno pokrájanú cibuľu opečte na oleji. Mäso ochuťte koreninami a pridajte k cibuli. Spolu s pokrájanými hubami opečieme do mäkka. Odstavte, prisypeme nastrúhaný syr a premiešate.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Hubový koláč: Ešte naň nastrúhať trochu syru a dobrú chuť
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská