Hydinové rolky plnené špenátom

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Hydinové rolky plnené špenátom

Potrebujeme:

  • 6 vykostených horných kuracích stehien
  • 60 g nahrubo postrúhaného tvrdého syra
  • lístky čerstvého špenátu
  • hladká múka
  • kurací vývar
  • cesnaková pasta
  • grilovacie korenie
  • korenie na hydinu
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Vykostené a očistené kuracie stehná vyklepeme cez potravinársku fóliu.
  2. Kuracie mäso osolíme, okoreníme, posypeme korením na hydinu, grilovacím korením a potrieme cesnakovou pastou.
  3. Na každý kúsok mäsa dáme lístky čerstvého špenátu a nastrúhaný tvrdý syr. Opatrne stočíme a spojíme grilovacími ihlami.
  4. Rolky obalíme v hladkej múke a opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán.
  5. Podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút. Potom dáme rolky zapiecť do vyhriatej rúry približne na 20 minút.
  6. Po zapečení rolky vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou a pár minút povaríme. Hydinové rolky plnené špenátom podávame napríklad s kašou zo zeleného hrášku.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hydinové rolky plnené špenátom