Indická špecialita: Kuracie špízy tikka

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Indická špecialita: Kuracie špízy tikka

Potrebujeme:

  • 3-4 kuracie prsia bež kože
  • 150 ml bieleho jogurtu
  • 2 červené cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3/4 lyžičky mletej rasce
  • 3/4 lyžičky mletého koriandra
  • 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • pol lyžičky kurkumy
  • pol lyžičky korenia garam masala
  • pol lyžičky mletého čierneho korenia
  • štvrť lyžičky kajenskej papriky

Na omáčku:

  • 400 ml bieleho jogurtu
  • 1 malá viazanička mäty
  • trištvrte lyžičky soli

Postup:

  1. Do mixéra dáme jogurt, mletú rascu, mletý koriander, nastrúhaný zázvor, očistený cesnak, olej, citrónovú šťavu, soľ, kurkumu, garam masalu, mleté čierne korenie a kajenskú papriku. Rozmixujeme na hladkú hmotu.
  2. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky.
  3. Kuracie mäso dáme do jogurtovej zmesi a v chladničke necháme marinovať 4 hodiny.
  4. Na špajdle striedavo ponapichujeme kúsky kuracieho mäsa a plátky očistenej červenej cibule.
  5. Špízy dáme pod gril a pri teplote 190 °C grilujeme 12 až 15 minút. Raz otočíme.
  6. Pripravíme jogurtovú omáčku: Dobre vychladený jogurt rozmixujeme s lístkami mäty a so soľou.
  7. Špízy podávame s jogurtovou omáčkou a mesiačikmi citróna.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Indická špecialita: Kuracie špízy tikka